Poliklinika Prima Medika

  • Pregledi

    Pregled
    specijaliste
    opšte medicine

    Koristi se u najranijoj dijagnostici različitih srčanih oboljenja, kako kod starijih, tako i kod mlađih osoba.

USLUGE

ZAKAZIVANJE TERMINA

Loading...

Specijalistički pregled opšte medicine

U Poliklinici Prima Medika 032, možete obaviti pregled lekara specijaliste opšte medicine uz sve propratne laboratorijske analize i briseve.

Dokazano je da se najveći procenat svih zdravstvenih problema reši na nivou opšte prakse. Specijalistički pregled obavlja lekar specijalista kod zdravih osoba kao sistematski preventivni pregled, kod osoba sa zdravstvenim tegobama i u sklopu preoperativne pripreme.

Pregled obuhvata razgovor sa pacijentom (anamneza) , tokom kog uzima detaljne podatke o pacijentovom stanju, sadanjim tegobama, pređašnjim bolestima i bolestima u bližoj porodici, kao i detaljnog kliničkog pregleda.

Šta podrazumeva pregled lekara opšte medicine

Pregled započinje razgovorom o trenutnom zdravstvenom stanju, ličnoj, porodičnoj i socijalnoj anamnezi, uvidom u prethodnu medicinsku dokumentaciju ako postoji.

Sledi fizikalni pregled pacijenta po sistemima organa, koji podrezumeva inspekciju (posmatranje), palpaciju (opipavanje), perkusiju i auskultaciju (slušanje) organa.

Na osnovu anamneze, uvida u medicinsku dokumentaciju i fizikalnog pregleda, lekar opšte prakse daje savet za dodatnu dijagnostiku, preporuku za terapiju i higensko-dijetetski režim. Ukoliko ima potrebe, zakazuje se kontrolni pregled.

KADA SE OBRATITI LEKARU SPECIJALISTI OPŠTE MEDICINE?

I najmanji zdravstveni problem počinje zakazivanjem kod lekara specijaliste opšte medicine. Lekar procenjuje plan lečenja pacijenta. Na osnovu pregleda i analize, lekar specijalista dalje preporučuje terapiju ili daje uput za dodatna ispitivanja kod drugih lekara za određenu oblast medicine.

Ko obavlja pregled ?

Pregled obavlja lekar specijalista opšte medicine.