Poliklinika Prima Medika

Usluge

Tu smo da vam pomognemo u rešavanju velikih i malih zdravstvenih problema. 

U poliklinici Prima Medika možete obavljati ultrazvučne preglede unutrašnjih organa neinvazivnom, brzom i efikasnom metodom najsavremenijim uređajima za ultrazvučnu dijagnostiku.

Specijalističke preglede obavljaju lekari specijalisti razgovorom sa pacijentom o njegovim tegobama tzv. anamnezom, pri čemu se detaljno razmatraju sve relevantne činjenice vezane za tegobe pacijenta. 

Saznajte više o tome
šta možemo da uradimo za vas.

Specijalizovani smo u sledećim oblastima medicine

Specijalistički pregledi

Sami možete učiniti najviše za sebe, pravilnim načinom ishrane, umerenom fizičkom aktivnošću, izbegavajući opštepoznate faktore rizika, kao i redovnim sistematskim pregledima. 

Onda kada pomislite da Vam je u tome potrebna pomoć, u vidu saveta, kosultacije, pregleda i kontrola mi smo tu za Vas. 

Kod nas možete obaviti kompletan medicinski pregled, dodatne dijagnostičke procedure, dobiti savet, terapiju ili biti upućeni na specijalistički pregled u našoj ustanovi. 

Dijagnostika

Kada je reč o dijagnostici, u medicini postoje standardni protokoli koji se vezuju za simptome pacijenta i za oboljenje na koje lekar sumnja. 

Međutim, ljudski organizam je pun iznenađenja, pa dolazi do situacija gde pacijent ima potpuno nespecifične simptome i potrebu za preciznijom i modernijom dijagnostikom. 

Od izbora dijagnostičkog metoda zavisi da li će pacijent dobiti ispravnu dijagnozu, a kasnije i odgovarajuće lečenje.

Konsultativni specijalistički pregledi

Sarađujemo sa vrhunskim stručnjacima iz najpriznatijih medicinskih centara. Da bi se oformio kvalitetan tim, potrebno je okupiti najbolje stručnjake iz raznih oblasti medicine.

Odlazak na lečenju je povezan sa brojnim nedoumicama, poput straha od zdravstvenog problema sa kojim se suočavate, nesnalaženja na klinikama i još mnogobrojnim faktorima. 

Kako bismo našim klijentima omogućili da se u potpunosti fokusiraju na lečenje i oporavak, kod slučajeva koji zahtevaju višemesečno angažovanje, kao što su npr. onkološke terapije, pratimo svoje klijente do završetka lečenja.

Laboratorijske analize u poliklinici i na terenu

Cilj svake laboratorijske analize je dobijanje tačnog i pouzdanog nalaza koji će pokazati da li su u fiziološkim funkcijama i procesima nastupile promene. 

Kada je reč o laboratorijskom ispitivanju krvi, ono podrazumeva analize usmerene na ispitivanje vrste, broja, odnosa i izgleda ćelijskih elemenata krvi (krvna slika, hematološki parametri), kao i one kojima se proverava biohemijski sastav krvi i na osnovu toga ustanovljava rad ili stanje pojedinih organa i tkiva.

Sistematski pregledi zaposlenih

Prekontrolišite se i sprečite ozbiljne zdravstvene probleme!

Zdrav životni stil, bavljenje fizičkom aktivnošću i pravilna ishrana mogu sprečiti pojavu brojnih oboljenja. Međutim, da bi smo ostali zdravi takođe su potrebni i redovni lekarski pregledi. Otkrivanje bolesti u ranoj fazi je jedini način da lekarima pružimo mogućnost pravovremene reakcije odgovarajućom terapijom.

Sistematski pregled zaposlenih je paket zdravstvenih usluga dizajniran za osobe koje nemaju zdravstveni problem, ali imaju potrebu za redovnim kontrolama svog zdravlja u cilju prevencije.

Kućne posete lekara i medicinske sestre

Naš tim lekara i medicinskog osoblja za sugrađane koji nisu u mogućnosti da dođu u našu polikliniku obezbeđuje dolazak na kućnu adresu i pruža usluge na terenu poput pregleda lekara opšte prakse (ekg, merenje pritiska, pulsna oksimetrija), ultrazvučna dijagnostika (abdomena, štitne žlezde i prostate), sprovođenje propisane terapije (injekcione, infuzione, previjanje rana…), plasiranje i zamena katetera, uzimanje uzoraka za laboratoriju.

Davanje terapije u poliklinici i na terenu

Adekvatna terapija u svrhu lečenja već postojećih oboljenja i poremećaja je od ključnog značaja nakon izvršenih specijalističkih pregleda i medicinskih intervencija.

Terapijske intervencije: intramuskularne, intravenske i subkutane injekcije, intravenske infuzije, zamena urinarnih katetera, previjanje…

Nastavak lečenja kod kuće nakon otpusta iz bolnice i produženo lečenje kod kuće je od izuzetne važnosti za uspešan oporavak.