Poliklinika Prima Medika

  • Tretmani masaže celog tela

    Od potpunog opuštanja do ciljanog tretmana, naša paleta usluga pokriva sve. Iskusite luksuz relaksacione masaže, terapeutske benefite prilagođene vašem stanju, sportsku masažu za vrhunske performanse ili kineziterapiju za sveobuhvatnu rehabilitaciju. Bez obzira na vaše potrebe, mi imamo rešenje koje je pravo za vas.

USLUGE

ZAKAZIVANJE TERMINA

Loading...

Vaš put ka optimalnom zdravlju i dobrobiti: Od relaksacionih do specijalizovanih tretmana masaže i kineziterapije

U svetu koji postaje sve brži i stresniji, nikada nije bilo važnije posvetiti vreme sebi i svom zdravlju. Masaže i kineziterapijski tretmani su postali ne samo luksuz, već i potreba. Osim toga, pravi tretman može napraviti razliku između života ispunjenog naporom i one punog relaksacije i dobrobiti. U ovom tekstu, predstavićemo vam različite tipove masaža i tretmana koje nudimo, od relaksacione masaže koja vam pruža oazu mira i tišine, do terapeutske i sportske masaže koje su prilagođene specifičnim potrebama vašeg tela. Takođe ćemo se detaljno osvrnuti na kineziterapijski tretman, revolucionarni pristup rehabilitaciji i oporavku. Svaka naša usluga je pažljivo osmišljena da zadovolji individualne potrebe svakog klijenta, sa jednim krajnjim ciljem – vašom celokupnom dobrobiti.

Relaksaciona (Relax) Masaža

Osnovne karakteristike:
Služi za opuštanje i to je njen jedini cilj. Masaža je blaga, prijatna i manuelna. Izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom, kao što su tiha i prijatna muzika i adekvatan prostor.
Vrste:
Može se raditi relax masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela (noge, stopala, leđa, ruke, abdomen, grudni koš, vrat i lice).

Terapeutska Masaža

Osnovne karakteristike:
Ima za cilj da proizvede određene terapijske efekte i benefite. Pritisak je umeren i nalazi se nešto između relaks i sportske masaže.

Saradnja sa klijentima:
Terapeutski ciljevi se definišu kroz saradnju klijenta i terapeuta. Masaža može biti deo planirane terapije i često je preporučena od strane lekara.

Za koga je pogodna:
Sportisti, osobe u stresnim zanimanjima, i oni koji rade kancelarijske poslove.

Tehnike:
Različite tehnike koje su nastale iz različitih stilova masaže. Terapeut prilagođava tehniku prema vašem stanju i potrebama.

Sportska Masaža

Osnovne karakteristike:
Prilagođena tehnika masaže dizajnirana posebno za sportiste i one koji se bave fizičkim aktivnostima.

Za koga je pogodna:
Profesionalni sportisti, rekreativci, i svi koji uživaju u aktivnom načinu života.

Kineziterapijski Tretman

Osnovne karakteristike:
Tretman pokretom koji je ključan deo rehabilitacije.

Zašto je bitna kineziterapija:

  • Očuvanje normalne pokretljivosti zglobova
  • Očuvanje normalne snage mišića
  • Očuvanje normalne šeme pokreta
  • Ponovno učenje pokreta
  • Vežbanjem se očuvava dobro mentalno stanje pacijenta

Primenjene tehnike:
Terapeut mora znati da dobro dozira vežbe, koje su svrstane po grupama, zavisno od povrede.

Moguće primene:
Kineziterapijski tretmani mogu se koristiti za cervikalni sindrom, lumbalni sindrom, postraumatska stanja, telesne i kičmene deformitete, Parkinsonovu bolest, CVI, multipleks sklerozu, i reumatizam.